d Descrierea procedurii de lucru pentru recuperarea si tractarea vehicule comerciale!

d In cazul in care un vehicul comercial - camion, autobuz sau autocar - a ramas in pana sau a fost implicat intr-un accident si se afla in imposibilitatea de a se deplasa, soferul sau martorii anunta serviciul NON-STOP de recuperare si tractare la numarul de urgenta 0722.336.669.

d In cel mai scurt timp este trimisa autospeciala care poate interveni atat pe timp de zi cat si noaptea datorita reflectoarelor puternice cu care este dotata.

d La fata locului se fac verificarile de rigoare, se opreste circulatia si, in cel mai scurt timp posibil, vehiculul sau vehiculele avariate sunt repuse pe sosea daca este cazul, readuse pe roti daca au fost rasturnate si apoi transportate la cel mai apropiat atelier autorizat sau la destinatia specificata de sofer.

d Exceptie fac autostrazile, acolo unde se are in vedere in primul rand fluidizarea traficului, astfel ca autovehiculul avariat este scos in primul refugiu de pe autostrada si abia apoi se fac verificarile.

d Tractarea se face cu ajutorul unui brat hidraulic, triplu extensibil, care ajunge pana la 3,8 metri si permite ridicarea osiei directoare.

d Daca vehiculul aflat in impas este incarcat si nu se poate face recuperarea lui cu incarcatura avuta, atunci aceasta este transbordata, operatiune ce cade in sarcina firmei de tractare. Aceasta se face cu ajutorul celor doua macarale care se regasesc pe fiecare autospeciala.

d Autospecialele sunt echipate cu doua cabestane in partea din spate, care pot actiona impreuna sau individual. Acestea sunt puse in miscare de trei motoare hidraulice.

d Pentru sarcini de pâna la patru tone lucreaza un singur motor, iar pentru sarcini mai mari se cupleaza automat si celelalte motoare. Sarcina maxima la recuperare este de 40 de tone, iar la remorcare de 100 tone.

d Franele hidraulice impiedica cedarea la sarcina, iar rolele speciale permit cablurilor sa lucreze in conditii optime si la o intoarcere de 90 de grade, in vreme ce bratul macaralei principale a utilajului ajunge la o inaltime de 5.2 metri.

d Pentru a stabiliza autospeciala in timpul lucrului, sunt folosite "piciorusele" hidraulice, care dispun de doua tipuri de talpi speciale: una pentru asfalt si alta pentru sol. Autospecialele sunt prevazute in partea frontala cu un suport pentru contra greutate, iar pentru siguranta toate ventilele hidraulice sau pneumatice sunt duble.

d Vehiculele de interventie sunt dotate cu reflectoare puternice, in favoarea unei operari optime pe timp de noapte. De asemenea, dispun de legaturi electrice si pneumatice pentru vehiculul tractat, foarte utile atunci cand instalatia acestora este nefunctionala.

d Non Stop Tractare, Recuperare, Transport intern si extern de autoturisme, Chirie trailere pentru transport intern si extern.

Numar de urgenta:

0722.336.669

tel: 0722.325567
fax: 0259.373.671
Salonta, Str. Oradiei nr. 37
Bihor, Romania